Em dic Miriam Santamaria i Brichs i vaig néixer a Manresa. Miro núvols i, amb l’ajut de mapes, intento endevinar el temps que farà. De vegades ho encerto. M’agrada fer fotos i cuinar.
Sóc geògrafa i ara pots veure’m a Barcelona Televisió. Però la meva cara o la meva veu potser et sonin de llocs com RAC1, CityTV, Canal Méteo i TVE. O de La Sexta, on el 2006 amb 25 anys, vaig convertir-me en la primera dona a Espanya en dirigir el departament méteo d’una televisió. Van ser 5 anys molt intensos de meteorologia, geografia i gastronomia.
He col·laborat amb el projecte TCPS (d’Al Gore). He fet reportatges geogràfico-gastronòmics per revistes especialitzades, de l’Skrei de Noruega, al Thali de la Índia o dels vins de Màlaga, al formatge de les valls navarreses. He cooperat amb els ministeris de Sanitat i Agricultura. Vaig coordinar la Setmana Europea de la Movilitat a Madrid. I l’any 2011 vaig rebre el premi “Antena de Oro” per la feina feta a LaSexta. Va ser un bon final d’etapa abans del retorn a casa.
Ara, des de la meva terra dirigeixo el projecte Meteocook, el què em permet unir les meves dues passions, la geografia i la gastronomia. Un tàndem per a descobrir com el nostre entorn afecta al què mengem. Busco el #productedetemporada, aquí i arreu.
M’agrada el bon menjar. M’agrada provar, tastar nous gustos, olors i sabors. Res com el producte fresc i de temporada cuinat de manera senzilla, però intel·ligent. Ah, i per arrodonir-ho, la companyia del vi, servir-te una copa i olorar, observar i gaudir.
Sigueu benvinguts a Meteocook i a gaudir!
Miriam, és fantàstic! Una bona idea i una barreja meravellosa, méteo i cuina. Crec que més d’un gaudirà amb els teus consells. Molta sort i felicitats pel lloc web! 😉
Ostres Miriam! Acabo de descobrir el teu blog. Fa molt bona pinta! Quan tingui una estona hi faré una llegida 😀
Salut!
No coneixíe el teu bloc. Hi hem fet una ullada i l’hem trobat molt interessant. Compartim amb tu dues afeccions: la gastronomia i la fotografia.
Míriam, acabo de descobrir el teu blog. No sé d’on treus el temps per fer tantes coses. M’agrada el disseny, simple, net, entenedor i ben organitzat. El disseny és teu? Amb WordPress?
Sí senyor! Tinc una bon aliat però 😉
Brutal¡. Simplement: Miri¡
Des de la Universitat de Girona organitzem un curs d’estiu de cuina
medieval, continuació del curs de l’any passat, que va anar molt bé. Es
tracta d’un curs de divulgació, on participen medievalistes, com ara Paul
Freedman, catedràtic de la Universitat de Yale, una autoritat mundial en
el tema de les espècies; el cuiner André Bonnaure, el mestre del ‘foie’ o
el sommelier Josep Roca, del Celler.
Us passo l’enllaç a una plana on hi ha més informació sobre el curs:
http://www.fundacioudg.org/curs-de-formacio-i-destiu-en-viatgers-golafres-banquets-i-botes-de-vi-curs-de-viatges-i-de-cuina-medieval-on-line.html
Si em doneu una adreça electrònica, us puc enviar el programa actualitzat. (De tota manera, ho podeu trobar a:
http://lletresibits.cat/)
Cordialment,
Xavier Renedo